stap_1.png

 Start verkoop

26 september 2019

Op deze dag zijn de verkoopdocumentatie en het inschrijfformulier beschikbaar gesteld. 

 

stap_2.png

 Inschrijven

Nu kun jij je inschrijven voor een woning. Op het inschrijfformulier dat je op de website kunt downloaden geef jij je voorkeur op voor één of meerdere woningen. Dien het formulier (bij voorkeur per e-mail) in bij Kalliste.

stap_3.png

Toewijzing

 

Als je een woning toegewezen hebt gekregen word je hierover gebeld en wordt een verkoopgesprek met je ingepland. Als een woning 'onder optie' staat kunnen we je op de reservelijst zetten. Indien een optant toch besluit niet voor de woning te gaan dan wordt deze opnieuw toegewezen. 

stap_4.png

 Verkoopgesprek 

Oktober 2019

Het verkoopgesprek heb je met Franc Duijnker of Michiel van der Velden van Kalliste of Hans Nijland van Eggink Maalderink makelaars. Je krijgt tijdens dit gesprek meer informatie over het plan, de woning en de optiemogelijkheden van de woning.

Voor dit gesprek adviseren wij je om jouw financiële mogelijkheden te bespreken met jouw eigen adviseur of met onze projectadviseur Financieel Raadhuis uit Zutphen. Een (positief) advies is namelijk bepalend of er al dan niet een koopovereenkomst met je kan worden gesloten voor de woning van jouw keuze.

stap_5.png

 Optieperiode

Circa 5 dagen na jouw verkoopgesprek

Je neemt alle informatie van het startgesprek mee naar huis. Je bekijkt thuis rustig nog eens jouw mogelijkheden. Vervolgens laat je binnen 5 werkdagen weten of je tot aankoop van de woning over wilt gaan. Als je dit niet wenst, dan gaan wij over tot het toewijzen van de woning aan een andere kandidaat.

stap_6.png

 Een feestelijk moment

5 dagen na afloop optieperiode

Nadat je hebt aangegeven dat je de koop- en aannemingsovereenkomst (KO en AO) wilt tekenen, wordt er door ons binnen 5 werkdagen met jou een tekenafspraak ingepland mits je kunt aantonen dat je de woning kunt financieren. De ontbindende voorwaarde financiering loopt 2 maanden na het tekenen van de KO af. Dit is de periode die je hebt om jouw financiering te regelen. Als dit lukt is de aankoop van jouw droomwoning een feit!